PLÀSTICA. TAPA DE L’ÀLBUM TRIMESTRAL (NADAL).

Agrupament/sessió

Plàstica.
Gran grup.

Material

• 1 cartolina de mida Din A3.
• Cercles de paper xarol de diferents mides i colors.
• Tisores, cola. 

• Gomets d’estrella 

Altres

També es pot fer molt bé en un racó de plàstica perquè les instruccions són senzilles, la tasca la poden fer amb molt autonomia i es fomenta la creativitat compartint-la amb el company.

Objectius 

• Practicar la destresa amb les tisores en retallar petits fragments de paper plegat.
• Gaudir de la descoberta de formes simètriques que proporciona el paper plegat.

• Mostrar iniciativa i creativitat per crear una composició de collage en col·laboració amb un company.

Descripció de l’activitat

Aquest trimestre, per fer la tapa, he partit de dues idees. D’una banda aprofitar la tècnica de realitzar simetries retallant paper (una nena de la classe ens ha ensenyat a fer unes estrelles o flocs de neu que han entusiasmat la resta de companys); i de l’altra banda, em ve molt de gust provar de fer-los compartir en parella la realització d’un treball plàstic…
La inspiració ha creuat aquestes premises i ha donat el següent resultat

Primer de tot la nostra companya ens ha ensenyat com es fan les estrelles de paper: plegar el paper, fer-li uns triangles pels costats i desplegar.
Després, els explicat que amb aquesta tècnica podríem fer la tapa de l’àlbum d’aquest trimestre. Però en comptes d’una tapa cadascú, podrien triar un company i entre dos fer una decoració ben bonica per la tapa. Un cop tinguin les “estrelles” poden acabar la feina decorant amb gomets.
Tot plegat, queda ben lluent i “nadalenc”.
En una estona en gran grup, quan ja tots han acabat la tapa, fem una demostració de tots els treballs. Els pregunto, com ho farem per tenir una tapa per cadascú amb aquell DinA3 tan gran?
Aleshores crido els dos autors d’un d’aquells collages i els situo davant dels altres aguantant la tapa cadascú d’una banda. Amb les tisores, tallo per la meitat i cada nen es queda la seva tapa.

L’efecte els ha semblat molt divertit, algú ha exclamat de seguida “és una tapa-puzzle” (perquè si separen i ajunten posteriorment les dues tapes, encaixen per una banda i es completen les “estrelles” tallades.


0 Comentaris

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *