MATEMÀTIQUES P5. PROGRAMACIÓ DE TALLERS MANIPULATIUS SEGON TRIMESTRE

 

Els tallers són espais especialitzats on es desenvolupen activitats dissenyades amb una finalitat concreta: fomentar l’aprenentatge a través del joc i la diversió.
Com a estratègia metodològica activa garanteixen la possibilitat de fer coses a nenes i nens i, al mateix temps, reflexionar sobre què estan fent. Una bona proposta al taller ha de convidar a explorar, tafanejar, provar una vegada i una altra, concentrar-se, buscar solucions, introduir variables, fer hipòtesis… En definitiva, gaudir de la descoberta plaent sense la intenció d’obtenir un resultat final.

 
Aquesta és la voluntat del recull Un any de tallers de matemàtiques a P5. En aquesta ocasió es mostra la seqüència d’activitats matemàtiques per al segon trimestre.
 
 
La distribució dels espais a l’aula i altres qüestions organitzatives estan publicades en un post anterior (aquí) així com el dossier del primer trimestre.
Com sempre, els llocs de treball tracten quatre grans blocs de continguts matemàtics: lògica, geometria, numeració i mesura. 
 
 
 
Les propostes són de diferents procedències: algunes de creació pròpia, la resta són d’altres mestres que les han compartit a la xarxa.
Els materials, el màxim de manipulatius possible, sempre vetllant perquè els alumnes aprenguin “fent”.
 
 
 
Dossier Tallers de Matemàtiques P5. Segon trimestre Pdf descarregable aquí:
 
Versión en castellano en el blog Diezdedos en mis manos

 

2 Comentaris

 1. Isabel

  Marta, gràcies per continuar amb aquest recull tan fantàstic d'idees per als tallers de mates. Espere que gaudisques de l'estiu, que t'ho mereixes. Una forta abraçada!

  Respon
  • TresQuatreiCinc

   Hola Isabel, gràcies pel comentari 🙂
   A l'estiu a descansar i agafar forces, però també per acabar "amb la calma", que ja toca, el tercer trimestre, hehehe…
   Merci, una abraçada!

   Respon

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *