METODOLOGIA. PROGRAMACIÓ DE MATEMÀTIQUES PER A TOT EL CICLE INFANTIL.

L’estiu passat, el 2015, tres companyes blogueres, l’Ana, d’Un proyecto de maestra, la Miren, de La clase de Miren i jo mateixa, la Marta, de TresQuatreiCinc, vam unir la nostra experiència, inquietuds, dubtes i il·lusions per elaborar una programació de matemàtiques per a Educació Infantil que ens possibilités deixar de banda els llibres de text i, per sobre de tot i més important, que ens ajudés a planificar les activitats matemàtiques de la manera més manipulativa possible a les nostres aules.
Després moltes hores de reflexió, de posar en comú punts de vista, de llegir i rellegir, de corregir… en va resultar un document que ja estem aplicant aquest curs i que fa que gaudim de les matemàtiques amb els nostres alumnes.
Concretament és una base de programació de cicle, amb objectius finals d’etapa, ja que entenem l’Educació Infantil globalment i hem defugit de la idea de segmentar els aprenentatges per trimestres o cursos, per poder així partir del nivell de cada alumne, de la seva situació madurativa i de coneixement i intentar desenvolupar al màxim les seves capacitats matemàtiques al llarg dels tres cursos.
Aquest és el nostre treball:

 Consta dels següents continguts:I a Issuu es troba el document íntegre per llegir-lo i/o descarregar-lo:


No voldríem deixar passar l’oportunitat d’agrair a Espiral: Infantil y Tic i també a Biblioteca Escolar Digital l’interès i voluntat de publicar aquest treball en el seu espai, des del qual també el podeu descarregar. Moltíssimes gràcies per la difusió!!!!


Com a complement a aquesta programació hem creat uns taulers a Pinterest amb nombroses propostes d’activitats, classificades específicament en els diferents blocs matemàtics què tracta. Podeu accedir-hi des de la icona:

Pel que fa a AM2: Ana, Mirentxu i Marta.
Treballar en equip, aprofitar les plataformes tecnològiques que tenim a l’abast i descobrir dues professionals molt vàlides i de les quals he après molt i amb les quals he pogut defensar també els meus punts de vista ha estat, per a mi, una experiència molt gratificant.  Tant de bo sorgeixin més oportunitats de col·laborar juntes. 🙂

9 Comentaris

 1. Berta Sanchez Ezquina

  Hola Marta, de casualidad he dado con tu blog. EXCELENTE!! Cómo puedo descargar este archivo?? Me interesa muchísimo para trabajarlo con un alumno autista. GRACIAS.

  Respon
  • Marta Montero

   Hola Berta. Muchas gracias por tu comentario! 🙂
   Puedes descargarlo desde Issuu, o en Espiral Infantil y TIC o en BibliotecaEscolarDigital.
   De todas maneras, como algunas personas me han comentado que no es fácil acceder acabo de enlazar la imagen del título de la programación, la que está en azul, y ya vas directa al documento. Espero que te sirva.
   Saludos!

   Respon
 2. Laura E.M

  Me descargué el documento en cuanto lo publicasteis y lo he ido aplazando y aplazando pero por fin lo he leído!!!!
  Estáis locas, en verano, calor, sol, tu con playa…. Os ponéis a escribir y encima lo subis gratis para que todas lo disfrutemos!!!!! SOIS UN AMOR!!!
  Es una maravilla de documento y te aseguro que me va a venir genial para las opos… Deberías poner una sección que sea… Hagan sus donaciones señores, esto lleva mucho trabajo 😉
  Moltes gràcies y un abrazo enorme 🙂

  Respon
  • Marta Montero

   Jajaja, Laura! Si supieras el verano que nos hemos pasado las tres discutiendo y elaborando la programación… Sí, sí justo como lo has imaginado. Un verdadero trabajazo! Pero ha sido una experiencia genial y ha quedado un gran vínculo entre nosotras.
   Necesitábamos ordenar nuestro marco matemático y creo que hemos conseguido una visión bastante completa. Si a otros maestros os puede interesar, eso paga todo el esfuerzo.
   Y no hacen falta donativos pero los comentarios, como el tuyo, son superbienvenidos!!!! Gracias! 🙂
   Un abrazo.

   Respon
 3. Joana Pardo

  Oi oi oi oi!!!! Quin equip de luxeeeee!! (aquí faig una tombarella i una ola XD) Felicitats per la feina feta, i moltes gràcies per compartir-la desinteressadament. Sou unes cracks, en sèrio.

  Respon
  • Marta Montero

   Hola Joana! Crec que d'alguna manera ens coneixes a totes tres 😀
   En defensa nostra hem de dir que ens hem "barallat" molt (en el bon sentit) i ha sigut super enriquidor. La nostra il·lusió és que la programació pugui ser una eina útil als altres tant com ho és per a nosaltres.
   Moltes gràcies pel comentari, una abraçada!!! 🙂

   Respon
 4. Anna Alonso

  Hola Marta, enhorabona per aquesta feinada!!! Avui l'hem estat mirant amb les companyes de l'escola i ens ha agradat moltíssim, suggerències, propostes i activitats molt engrescadores i motivadores pels petits. Hem intentat descarregar-la per poder-la mirar amb deteniment i extreure el que millor s'adapti al nostre treball però no hem aconseguit trobar com fer-ho, per més que hem remenat i buscat com descarregar-la no ho hem trobat, potser ens pots donar un cop de mà i ens ho expliques !!!
  Gràcies.
  Anna.

  Respon
  • Marta Montero

   Hola Anna. Mil gràcies pel comentari! 🙂
   Per descarregar-la hi ha diverses opcions: a través d'Issuu (però has d'obrir-te compte), aleshores cliques la icona d'"enviar" i vas a "download"; a la pàgina d'Espiral (amb compte de Joomla), o a la pàgina de la Biblioteca Escolar Digital (no cal registrar-te, només has de situar-te a la pestanya de baix de tot "Archivos asociados", desplegar-la i "descargar fichero"). Si segueixes sense poder fer-ho escriu-me al meu formulari de contacte.
   Bé, espero que us sigui útil. A nosaltres ens ha ajudat molt a fer-nos un marc general de l'àrea matemàtica i situar les activitats que planifiquem.
   Una abraçada!

   Respon
  • Anna Alonso

   Perfecte Marta!!! ja ho hem pogut descarregar des de Biblioteca Escolar Digital.
   Gràcies.
   Tonets.

   Respon

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *