RACÓ DE PLÀSTICA. GRAFISMES AMB LACA D’UNGLES

 

Agrupament/sessió

Racó de plàstica.
En parelles.

Material 

• Laca d’ungles de diferents colors. Millor colors sòlids i vius.
• Pals de fusta (“depressors de llengua” que utilitzen els metges)

• Lluentons (“lentejuelas”), perletes i altres cosetes brillants per enganxar.
• Pistola de silicona tèrmica per enganxar es estrelles

Altres

Objectius 

• Exercitar la creativitat i la imaginació en els grafismes.
• Aconseguir precisió en l’estri (pinzell del pintaungles) i en les perletes i adhesius decoratius.

• Controlar l’espai gràfic i l’espai manipulatiu.
• Gaudir de la descoberta d’una tècnica diferent de la pintura tradicional.

Descripció de l’activitat 

Decoracions nadalenques realitzades amb pals de fusta (“depressors de llengua” dels que utilitzen els metges) i pintaungles de colors vius i cridaners.

Necessitem:

Pintaungles de colors variats


La decoració de l’arbre de Nadal de l’entrada principal de la meva escola és una tasca encarregada per costum al cicle d’infantil. Les mestres ens podem d’acord en triar un motiu decoratiu unificat i des de cada nivell: P3, P4 i P5 se li dóna un toc personal (adequat a cada edat i nivell de destresa dels alumnes).
Enguany la proposta va ser fer unes estrelles de fusta, unint 3 pals de fusta i que els alumnes d’infantil les pintessin o decoressin amb grafismes. Quan les tinguéssim totes les posaríem a l’arbre de l’entrada i quedaria ben vistós.

A P5, els més grans, ens vam decidir per provar amb pintaungles. He de dir que tenim unes nenes d’allò més presumides que intercanvien per sotamà tota mena de cosmètics creient que escapen als ulls de les mestres… però no! de tant en tant hem hagut de requisar fins i tot pintaungles! I d’aquí va sorgir la idea: fer grafismes amb pintura d’ungles.

Preparació de les estrelles.
Les estrelles les ha de muntar la mestra però és una feina ben ràpida que es pot fer sobre la marxa. Només es necessita una pistola de silicona, fer-ne servir dues gotes i les estrelles queden fixades instantàniament.

Al racó disposem 2 o 3 estrelles per cada nen, els pots de pintaungles i lluentons, adhesius brillants, perletes planes autoadhesives… amb tot aquest material cadascú pot decorar les estrelletes al seu aire.

I mans a l’obra!:

 

De vegades han acabat pintant més que decorant però és que resultava molt agradable pintar amb aquests estris. No se’ns havia acudit mai.
Les estrelletes han quedat molt divertides i originals. Aquestes són algunes mostres:

No cal dir que les nostres nenes de la classe han estat encantadíssimes amb aquest racó. Però sapigueu que… els nens també.

6 Comentaris

 1. Anna

  M'agrada moltíssim la idea!!! Nosaltres també decorem l'entrada de l'escola i els petits s'ho passen d'allò més bé. Proposaré a les companyes la vostra idea d'utilitzar pintaungles.
  Gràcies per compartir les vostres experiències.
  Una abraçada.

  Respon
  • Marta Montero

   Hola Anna, moltes gracies pel comentari!
   Jo crec que us agradarà molt, ja veuràs (però no oblidis de comprar "quitaesmaltes", jajaja, les taules queden fatal).

   Respon
 2. Miren

  Me encanta y el año que viene probaré. Nosotros pintamos con maquillajes, pintalabios etc… pero con pintauñas no lo había probado. Un saludo y gracias por tus ideas, como siempre!!!

  Respon
  • Marta Montero

   Gracias Miren!
   La verdad es que las fotos no acaban de hacer justicia a lo bien que queda. Parce que lo hayan barnizado y todo, superbrillante y vistoso.
   Fue una improvisación y les encantó pero hay que seguir buscando las posibilidades de esta técnica. Cuando la pruebes me lo enseñas, eh?
   Un abrazo!

   Respon
  • Marta Montero

   Muy bueno lo de los maquillajes, Miren. Una actividad para copiar (ahora casi tenemos el "completo de la esteticien"!!!) y la motivación es total.
   Y eso de "este beso es para…" me encanta también.
   Gracias!!!

   Respon

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *