LECTOESCRIPTURA P5. MATERIALS I ACTIVITATS PER AL TERCER TRIMESTRE


Aquest és el tercer conjunt d’activitats per a treballar la lectoescriptura a la classe de 5 anys. La primera entrega, que correspon a les activitats del primer trimestre es pot veure aquí. Les del segon trimestre aquí.

El tercer trimestre la lectura guanya pes mentre que l’escriptura combina activitats del treball de paraules i l’exploració de les frases (per respectar els diferents ritmes que segueixen els/les alumnnes). A mida que es van consolidant mecàniques aprofitem per fer propostes per analitzar el llenguatge (el gènere de les paraules, les rimes, les categories o famílies de paraules…)
Seguim reforçant la consciència fonològica, l’anàlisi sil·làbic i la descoberta de tots els fonemes. La grafia lligada la tractem com una exploració i no com una repetició de cal·ligrafia.
Com sempre, intentem que les propostes siguin motivadores i variades, de vegades en gran grup, d’altres en desdoblament i també en el racó de llegir i escriure.

Aquestes són les activitats que hem realitzat el tercer trimestre:

Dictat en parelles    /    Martell-Castell-Anell. Rimes    /    Una frase al dia
Busca i troba… a la classe    /    Lectoescriptura amb una cadira d’IKEA    /    Joc de les coordenades
Famílies de paraules    /    Paraules a la lupa    /    Jo tinc… Qui té…? Rimes
El carter    /    Treure el suc als contes    /    Joc de les frases i la paraula intrusa
UN/UNA De quin gènere…?    /    Bingo de lectura    /    Primeres lectures comprensives

A tenir en compte que hem realitzat una mitjana d’una activitat de lectoescriptura a la setmana (hi ha hagut alguna setmana que n’hem fet dues).

Les imatges no estan activades però es pot accedir a la descàrrega dels arxius que descriuen les activitats a través d’aquests enllaços: dossier Pdf català / dossier Pdf castellano

 

6 Comentaris

 1. Isabel

  Marta, quin goig rebre la continuació d'aquest esplèndid recull d'idees!! Ara que acabe amb els meus bombons de 5 anyets em vindrà de perles. No he deixat de passar-me per ací, supose que no seré l'única que trobe a faltar les teues entrades tan genials. Una abraçada superforta i moltes gràcies!

  Respon
  • TresQuatreiCinc

   Moltes gràcies, Isabel 🙂
   Em faltava tancar cosetes pendents com la lecto (i espero que aviat pugui enllestir el que vaig treballar de tallers de mates a infantil).
   Ara enceto una nova etapa: descobrir el cicle inicial, que m'està agradant molt… Espero continuar aquest blog amb les propostes d'inicial. Al final, la frontera entre els 6 i els 7 anys la posa l'administració perquè la realitat és que la majoria de les propostes poden adaptar-se a les dues edats. Així que… Seguirem compartint 😉 Una abraçada!

   Respon
 2. Silvina

  Gracies per compartir-ho, un comentari: en el pdf del Trimestre 2 (català) n’hi ha un joc "les cartes del 5", i un enllaç al drive, pero dona error al descaregar. Me interesa fer les cartes… Gracies!

  Respon
 3. Susana

  Moltíssimes gràcies per compartir-ho Marta! Ets una font incombustible d'idees!!!

  Respon

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *