LECTOESCRIPTURA P4. MATERIALS I ACTIVITATS PER AL SEGON TRIMESTRE

Aquest és un nou conjunt d’activitats per a treballar la lectoescriptura a la classe de 4 anys. La primera entrega, que correspon a les activitats del primer trimestre es pot veure aquí.

El segon trimestre seguim amb la descoberta de tot el ventall de lletres i els sons que ens van apareixent així com la consolidació de les grafies, les noves i les que ja coneixem. Exercitem la consciència fonològica d’una manera metòdica i exhaustiva: realitzem exercicis de detecció de fonemes en qualsevol posició de la paraula, aprofundim en la segmentació de les paraules en síl·labes, aprenem a marcar els cops de veu, copsar ritmes i musicalitat de les paraules…
Treballem la còpia de paraules després del treball col·lectiu d’escriptura de paraules, dediquem especial atenció a l’escriptura de llistes tot i que treballem altres tipologies textuals (cançons, poemes, rimes, notícies, endevinalles) en altres sessions de llenguatge verbal.

Com en el primer trimestre, intentem que sigui una descoberta plaent, amb un toc lúdic, partint de materials i circumstàncies interessants que tenim al nostre abast.

Aquestes són les activitats d’aquest període.

Fem bé les lletres  /  Jocs de lectura  /  La margarida
JClic Les vocals  /  Els tres animals  /  Comença per…
Cada lletra a la seva casella  /  Dictat amb Peppa Pig  /  Una de post-it
Sí o No  /  Paraules trencades  /  Comença com… PIRATA
El nom i el cognom (1)  /  El nom i el cognom (2)  /  Pictogrames (1)

A tenir en compte que hem treballat la majoria de vegades amb mig grup, aprofitant desdoblaments amb altres activitats (psicomotricitat), i hem realitzat una mitjana d’una activitat de lectoescriptura a la setmana (hi ha hagut alguna setmana que n’hem fet dues).
Les imatges no estan activades però es pot accedir a la descàrrega dels arxius que descriuen les activitats a través d’aquests enllaços: dossier Pdf català / dossier Pdf castellano


8 Comentaris

 1. Isabel

  Com sempre, fantàstic i utilíssim el teu treball! No saps com t'agraisc aquesta entrada de lectoescriptura P4 en particular, Marta. Una abraçada ben forta!!

  Respon
  • Marta Montero

   Vinga, Isabel, ànims amb aquest P4! Dona-li el teu toc particular i prova coses. Una abraçada per tu 😉

   Respon
  • Anònim

   Madre mía! Yo también me quedo muerta!
   Gracias, gracias, gracias.

   Por cierto, me requeteencanta tu blog!

   Sonia Giménez

   Respon
  • Marta Montero

   Hola Sonia, que comentarios tan alentadores, dan energía para seguir compartiendo 🙂 Me alegro de que te guste el blog. Un abrazo!

   Respon
 2. Miren

  Otra genialidad de nuestra querida Marta, me quito el sombrero amiga!!

  Respon
  • La seño

   Me quedo muerta con vuestro trabajo, es fantástico. Mil gracias por compartir porque nos dáis unas ideas geniales. Qué lujazo tener compañeras así. Un saludo desde Málaga y gracias de nuevo.

   Respon
  • Marta Montero

   Hola Seño!
   Me alegro de que te sirvan estas ideas. Gracias a ti por dejarme unas palabras en el blog. Un abrazo! 🙂

   Respon

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *