LAND ART AL RACÓ: A LA MANERA DE… ANDRÉS AMADOR.

Agrupament/sessió
Sessió de racons: Racó de les sorpreses.
Per parelles.

Material 
• Làmines amb fotografies de l’artista Andrés Amador.
Làmina 1 / Làmina 2
• 2 safates

• 2 bols amb aigua
• 2 pipetes

Altres

El Racó de les sorpreses deu aquest nom a que és un racó on les activitats poden ser de qualsevol tipus, és a dir, són “sorpresa”.
Es diferencia dels altres racons en què als altres, el propi nom del racó ja dóna una indicació del que es farà: el racó de traç sempre té activitats de grafisme; el racó de matemàtiques, activitats relacionades amb els nombres i altres conceptes matemàtics; el racó de llegir i escriure, activitats d’escriptura…


Al racó de les sorpreses hi poden trobar qualsevol cosa, des d’ activitats d’experimentació, de manipulació lliure d’objectes i materials, jocs de construcció, d’instruccions del procés d’elaboració d’algun objecte…

Objectius 
• Analitzar l’obra de l’artista Andrés Amador
• Experimentar amb la sorra mullada i eixuta
• Descobrir textures
• Desenvolupar la creativitat i la imaginació.

Descripció de l’activitat 
Andrés Amador és un artista californià famós pels seus dissenys efímers i gegants a la sorra de les platges. Podeu veure aquí algunes de les seves obres.

Treballa exclusivament amb sorra de la platja, rasclets i aigua. De fet el que fa és marcar dibuixos i formes, com un gran mandala o la repetició de patrons, valent-se del contrast de la sorra eixuta de la superfície de la platja i la sorra mullada i fosca de les capes inferiors. L’obra dura el que la marea triga a esborrar-la.

A la classe de P5 m’ha semblat interessant inspirar-nos en aquest artista per proposar una invitació al racó de les sorpreses. En realitat, no és una descoberta meva sinó que la vaig veure en un blog americà del qual malhauradament no tinc la cita i que treballava a l’escola amb un altre estil de proposta l’obra d’Amador.

A la manera de… Andrés Amador.

La proposta al racó necessita que, prèviament en algun moment de conversa col·lectiva, presentem l’artista i analitzem la seva obra.
Després, preparem el racó per anar realitzant el nostre Land Art particular:

A petita escala, nosaltres treballem la idea de fer solcs a la sorra de la safata i donar-li el toc de color mullant la sorra amb una pipeta.
D’aquesta manera treballem la motricitat fina, la descoberta de textures i deixem que el l’esperit creatiu de cadascú flueixi lliurement.

Així és com s’ha dut a terme al racó:

2 Comentaris

    • Marta Montero

      Muchas gracias, Blanca. Buen verano para ti también! 🙂

      Respon

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *