RACÓ DE PLÀSTICA. PINTURA SOBRE DIFERENTS SUPORTS

Agrupament/sessió

Racó de plàstica.
En parella.

Material

• Siluetes de cartró ondulat.
• Tèmpera escolar.

• Pinzells.

Altres

Objectius

• Exercitar la tècnica de pintura amb tèmperes sobre diferents suports com ara el cartró ondulat.
• Gaudir de les pròpies creacions i mostrar iniciativa en els dissenys.
• Utilitzar les eines adequadament.
• Netejar i endreçar els estris i materials.

Descripció de l’activitat

Activitat de pintura amb tèmpera per al racó de plàstica.
Aquesta tècnica la dominen força bé després de tres anys al parvulari. Per això els proposo variacions utilitzant suports diferents als habituals: en aquesta ocasió, pintar sobre cartró ondulat.

La motivació és que triïn un objecte, animal o cosa i el decorin pintant-lo al seu gust. Tinc la sensació que així estaran més engrescats.
D’una banda, el cartró ondulat és un material atractiu, amb moltes possibilitats i molt econòmic. De l’altra, la rigidesa d’aquest material permet retallar siluetes que poden manipular molt bé mentre pinten. 
El resultat final bé pot convertir-se en un ninot que proporcioni una estona de joc i diversió.

Necessitem: 
Siluetes d’objectes o animals de cartró aprofitant qualsevol caixa que trobem en algun racó. Les siluetes les he dibuixades i retallades jo ja que el cartró no el poden tallar fàcilment els alumnes. És recomanable demanar-los uns dies abans quina silueta voldran pintar per poder tenir-la a punt el dia del racó i no anar amb presses.
Personalment no tinc gaires problemes per fer dibuixos simples però si algú necessita una plantilla que li faciliti la feina i l’existència en podrà trobar algunes molt senzilles de la dissenyadora Bar Rucci, en els següents enllaços: gat, gos, cabra, guineu, cavall o pingüí. Valen molt la pena però no satisfan totes les demandes: i és que a mi em van demanar cors, calaveres, lleopards, vampirs i fins i tot un unicorn!.

Al racó els nens, per parelles, decoren les siluetes al seu gust. Tot és permés: qualsevol color, barreges, decoracions extres, ratllat, puntejat…
Si les línies del dibuix queden tapades, esperarem a que s’assequin i ja hi haurà un moment de resseguir-les amb retolador permanent.

Com sempre, l’important és la manipulació correcta de la tècnica i els estris, mentenir uns hàbits d’ordre i neteja de l’espai de treball i moltes ganes de crear un personatge ben divertit.

Els treballs han quedat fantàstics (o és passió de mestra?). Alguns tenen un toc “fauve” d’allò més transgressor!

Finalment els hem penjat al passadís fent un mural que hem batejat com Ball de les figures. Els nostres veïns a l’escola, els nens de 1r, que són els nostres milors crítics les han valorat molt positivament. 

Altres activitats interessants i similars amb cartró ondulat les podeu trobar a small for big i les petites têtes de l’art:

          

5 Comentaris

  • Marta Montero

   Hola Blanca, tienes que probarlo! Siempre hacen cosas chulísimas estos pequeñajos.
   Gracias por tu comentario. Un saludo.

   (Esta entrada ha gustado a las" Blancas", jejeje. Un abrazo a las dos)

   Respon
 1. Blanca

  Oig, oig, Marta, que se me han cruzado los cables y te he llamado Carmen, jajajaj. Y a Carmen, Marta, jajajaj, son las horas y la edad. Perdona, guapa.

  Respon
  • Marta Montero

   Tus comentarios siempre son bienvenidos, Blanca! Seguro que Carmen piensa lo mismo. 😉
   Un saludo muy grande para ti.

   Respon
 2. Blanca

  Os han quedado preciosos!!!! Unos grandes artistas!!! Y una excelente profe!!! Besitos, Carmen.

  Respon

Envieu un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *